Κρέμα πατισερί

    Υλικά  

    1  Κιλό γάλα

    200γρ. ζάχαρη

    8  Κρόκοι ή  4 ολόκληρα αυγά

    150γρ. Αλεύρι

    50γρ. Κόρν φλάουρ

    Άρωμα βανίλιας  

    Εκτέλεση

    Βράζουμε το γάλα & βανίλια. Σ’ ένα ανοξείδωτο σκεύος δουλεύουμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη πολύ καλά, εν συνεχεία βάζουμε τα’ αλεύρι και το κόρν φλάουρ δουλεύοντας συνέχεια . Αδειάζουμε λίγο λίγο το βραστό γάλα ανακατεύοντας πολύ καλά με σύρμα και κουνώντας το σκεύος.

    Ξαναβάζουμε το μίγμα μεσ’ την κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά δουλεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να δέσει, προσέχοντας να μην μας βράση. Αφού είναι έτοιμη την βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ένα μικρό κομμάτι φρέσκο βούτυρο για άρωμα, την αφήνουμε να κρυώσει και μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για πολλές δουλειές.

    Αυτή την κρέμα την ανακατεύουμε με Σαντιγύ η με κεγέ για να γίνει πιο αφράτη και πιο γευστική, μετά την χρησιμοποιούμε σε πάστες τούρτες και αλλα γεμίσματα, όπως τα σου εκλέρ κορνέ και αλλα. 

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική